Symboliek van de kleuren

                                   Ieder kleur heeft een betekenis 

 

 

Met bloemen breng je een boodschap over.                              Ook de kleur van bloemen heeft een betekenis.                    Bekijk wat welke kleur betekent.                                                Handig weetje voor als je een boeket cadeau geeft!

 

 

 

            Witte Bloemen

 

Witte bloemen staan, zoals je wellicht wel zou verwachten, voor puurheid, reinheid, frisheid, zuiverheid, helderheid en eenvoud. Andere betekenissen zijn ook wel onschuld, maagdelijkheid, volmaaktheid, natuurlijke liefde en vroomheid. Bijvoorbeeld geschikt voor: bruiloften en begrafenissen. 

 

 

 

 

             Gele Bloemen

 

Gele bloemen staan voor energie, kracht, groei, vrolijkheid en vreugde. Geel staat ook voor warmte, zon en een nieuw begin. Ook passen ze goed bij de start van de lente. Bijvoorbeeld geschikt voor: verjaardag en felicitatie.

Maar geel staat ook voor afgunst en verraad, denk maar aan Pasen

 

 

 

 

 

            Oranje Bloemen

 

Oranje bloemen staan symbool voor vrolijkheid, warmte, gezelligheid, optimisme, plezier, kracht, vitaliteit, erotiek en energie. Deze kleur is geschikt voor een verjaardag en felicitatie.

 

 

 

             Rode Bloemen

 

Rode bloemen worden natuurlijk geassocieerd met passie, verleiding, romantiek en tederheid. Het is dan ook een erg geschikte bloemkleur om cadeau te geven aan een geliefde. Bijvoorbeeld geschikt voor: romantiek.

 

 

             Roze Bloemen

 

Roze bloemen staan net als wit voor onschuld. Ook staat deze kleur voor romantiek en tederheid. Je zegt met deze kleur echt: "ik vind je lief" of "ik heb je lief". Een roze boeket is bijvoorbeeld geschikt voor Moederdag en bij de geboorte van een meisje.

 

 

 

            Paarse Bloemen

 

Paarse bloemen worden voornamelijk gebruikt voor rouw, maar staan eveneens voor waardigheid en ernst. Bijvoorbeeld geschikt voor: begrafenis of condoleanceboeket

 

 

 

 

            Blauwe Bloemen

 

Blauw symboliseert goddelijkheid en eeuwigheid, maar ook (wederom) onschuld. Blauwe bloemen kunnen bijvoorbeeld worden gegeven bij de geboorte van een jongen.

 

 

             Groene Bloemen

 

Groene bloemen symboliseren jong leven en vruchtbaarheid. Daarbij staan deze bloemen ook voor vrede, welvaart en hoop. Bijvoorbeeld geschikt voor de geboorte van een kind.